JADŁOSPIS NA OKRES
13/01/2025 do 17/01/2025
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek |
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, (1,7) |
Zupa – barszcz czerwony, gołąbki inaczej, ryż, marchew w słupkach, kompot owocowy/woda (1,3,7,9) |
Bułka z masłem, (1,7) |
Wtorek |
Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kornetki na ciepło, ketchup, papryka żółta, kalarepka, herbata owocowa, pomarańcza (1,6,7,9,10) |
Zupa – z ciecierzycy, (1,3,7,9) |
Bułka z masłem, (1,7) |
Środa |
Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, pestki dyni, (1,4,7) |
Zupa – krem z selera z grzankami, kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, (1,3,7,9) |
Kisiel owocowy (wyrób własny), bułka z masłem (1,7) |
Czwartek |
Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna (1,3,7) |
Zupa – cebulowa, zielone kopytka z sosie pomidorowym, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy/woda (1,3,7,9) |
Bułka z masłem, (1,6,7,9,10) |
Piątek |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica królewska, (1,6,7,9,10) |
Zupa – kalafiorowa, (1,4,7,9,11) |
Placuszki drożdżowe (1,3,7) |
LISTA ALERGENÓW:
1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA- mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI